Balinese Kedi Irkı ve Özellikleri

Balinese kedi ırkı, Siyam kedi ırkı ile yakın akraba olduklarından birçok özelliği birbirlerine benzemektedir. Siyamlar gibi, Balinese kedi ırkı da mükemmel iletişim becerilerine sahip meraklı, dışa dönük, zeki kedilerdir. Konuşkan kişilikleriyle tanınırlar. Size hayat, aşk ve akşam yemeğinde onlara ne sunduğunuz hakkındaki görüşlerini anlatmak için konuşma istekleri göstermeyi severler.

Balinese dili genellikle sizin ruh halinizle uyum içindedir. Üzgünseniz sizi neşelendirmek ya da mutlu olduğunuzda sevincinizi paylaşmak için uğraşacaktır. Bunu kendisine dert edinmekte tereddüt etmiyor. Kendilerini seslendirirler, ses tonunuza takip eder ve tepki verebilirler. Azarlayan bir ses tonu onların hassas duygularını incitebilir. İstenmeyen davranışları düzeltmenin tek etkili yolu sert ses tonu ve sonrasında olumlu bir sonla pekiştirmedir. Bir nevi gönlünü almaya yakın davranışlar veya sempati olabilir.

Balinese kedi ırkı çevik ve atletiktir bir yapıya sahiptirler. Hatta bazı kaynaklar da şu şekilde ifade edilmetedir. Eğer ki balinese izin verilsin aileden birisinin omzuna çıkıp otostop çekerler. Oynamayı severler. Getirme davranışı kolayca öğrenirler. Topu veya oyuncağı attıkça geri getirirler. Sahibini tüm maskare hareketleriyel eğlendirirler. Ama aynı zamanda sevgi dolu, sadık bir eğilimleri de var. İlgi taleplerinde oldukça iddialı olabildikleri gibi, Balinese ve Siyam ırklarına özgü özel bir haysiyete de sahiptirler.

Yorumlar

Popüler Yayınlar